Afvallen door te sporten

Iedereen weet dat je om af te vallen, meer moet bewegen. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En maakt het ook uit op welke manier je beweegt? Het is belangrijk om de calorieën die je tot je neemt op een dag, ook weer te verbranden. Eet je meer dan dat je uiteindelijk verbrandt, dan zul je aankomen. Verbrand je meer dan dat je binnenkrijgt, dan val je af. Om meer calorieën te verbranden, moet je meer bewegen. Sporten is dus erg belangrijk bij het afvallen! Door te sporten verbrand je meer calorieën en door dit te combineren met een gezond voedingspatroon waarbij je niet meer eet dan nodig is en de juiste stoffen binnen krijgt, kun jij ook afvallen. Omdat elk lichaam weer anders is, krijg je bij Fit & Welzijn Bewegingsstudio altijd een persoonlijk advies. Samen gaan we kijken naar de beste manier van sporten, zodat jij kunt afvallen.

Sporten maar niet afvallen: hoe kan dat?

Dus, afvallen heeft wel degelijk met sporten te maken. Toch zijn er nog genoeg mensen die zeggen dat ze veel sporten, en toch niet afvallen. Hoe kan dat nou? Daar zijn verschillende redenen voor. Bij mensen die veel sporten maar niet afvallen, gebeurt vaak het volgende:

  • Ze belonen zich onbewust. Je gaat vanavond sporten dus dat koekje kan wel, toch? Nee! Veel mensen compenseren onbewust, maar zoals we al eerder uitlegden, gaat het om het creëren van een negatieve energiebalans (meer verbranden dan dat je binnen krijgt). Beloon je jezelf voor je work-out met wat lekkers? Dan kan dat de reden zijn dat je wel goed aan het sporten bent, maar niet zal afvallen.
  • Ze vergrijpen zich aan calorierijke sportdrankjes en -voedsel. Een suikerrijk drankje voor tijdens het sporten? Lekker, maar het zorgt voor extra calorieën en kan er dus zo voor zorgen dat je de hele avond hebt gesport om dat drankje te verbranden. Dit kan dus een oorzaak zijn dat je niet afvalt terwijl je toch sport!

Sporten in een warmtecabine

Een manier van afvallen door te sporten, is door te sporten in een warmtecabine. Dit is ook een goede manier van bewegen voor ouderen, doordat er bewogen wordt bij een hoge temperatuur, namelijk 37 graden. Dit geeft verlichting van veel reumatische klachten en andere gewrichtsklachten, waardoor deze manier voor bewegen heel geschikt is voor ouderen. Bij ons ben je van harte welkom om het eens uit te proberen!

Bewegen en gezondheid

Om echt af te vallen is het belangrijk om een balans te vinden tussen voldoende beweging en de juiste voeding. Bewegen en gezondheid staan zeker met elkaar in verband. Bij Fit & Welzijn Bewegingsstudio besteden we hier veel aandacht aan, persoonlijk op jouw situatie toegespitst. Je kunt bij ons sporten om af te vallen en terecht voor een gedegen voedingsadvies. Wil je graag eens sporten in een warmtecabine of voedingsadvies ontvangen?  Neem dan contact met ons op. Dit kun je doen door te bellen naar 076 – 542 38 00 of door te mailen naar info@bijmirella.nl.

Contact verzoek

Wil je graag meer informatie? Laat je e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.