Gezonde recepten om mee af te vallen

Mensen die willen afvallen, denken vaak al snel dat ze honger moeten lijden of alleen nog maar groenten mogen eten. Niets is minder waar, zeker niet als je gebruikmaakt van de PowerSlim producten! Je kunt heerlijke gezonde gerechten maken met de juiste recepten waarmee je kunt afvallen. Zo hoef je geen honger te hebben en kun je lekker mee-eten met het hele gezin. Je kunt er heerlijke gezonde gerechten om af te vallen mee maken!

Gezonde gerechten om af te vallen

Houd je van groente, dan zijn er natuurlijk heel veel recepten voor als je wil afvallen. Groenten vormen dan ook een grote basis en deze heerlijke recepten. Maar ook vlees en sausjes mag je lekker eten! Een van die heerlijke recepten om af te vallen is bijvoorbeeld aardappel courgette rösti met kruidendip. In twintig minuutjes zet je een heerlijk gezond gerecht op tafel met veel groenten! Je maakt hierbij gebruik van PowerSlim aardappelpuree. Dit is een aardappelpuree met een stuk minder koolhydraten en vet dan normale aardappelpuree, maar jij zal het verschil zeker niet merken! Daarnaast zitten er allemaal heerlijke kruiden in en maak je er een lekker sausje bij met magere kwark.

Contact verzoek

Wil je graag meer informatie? Laat je e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

 

Aardappel courgette rösti met kruidendip

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 1 zakje PowerSlim aardappelpuree
  • 100 g courgette, geraspt (goed uit laten lekken)
  • 1 el magere kwark
  • 1 el verse kruiden, fijngehakt (dille, platte peterselie, munt)
  • 1 el olijfolie
  • Zout, Peper.

Bereidingswijze:
Meng 100 ml koud water met de inhoud van het zakje aardappelpuree. Goed schudden. Meng vervolgens de courgetterasp ook door de aardappelpuree. Verhit de olie in een koekenpan met goede antiaanbaklaag en vorm drie kleine pannenkoekjes van het mengsel. Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide zijden.
Meng de kwark met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Serveer de röstirondjes met de kruidendip.

Tip: smaakt heerlijk met zure augurken

Gevulde Portobello met tomaat en lente-ui

Ingrediënten:

  • 1 zakje PowerSlim toast classic, 1 toast verkruimeld
  • 2 portobello champignons, steeltjes fijngesneden
  • ½ tomaat, in blokjes
  • ½ lente-ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 el Boursin cuisine light, 2 tl Philadelphia light, basilicumblaadjes, 1 el olijfolie, zout, peper.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een pan. Fruit hierin de steeltjes van de portobello’s samen met de blokjes tomaat, fijngesneden lente-ui en de knoflook circa 2-3 minuten. Zet het vuur uit en meng met de Boursin en de verkruimelde toast. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een paar blaadjes basilicum in de portobello’s en vul ze met het mengsel. Leg de portobello’s in een ovenschaal en laat in 20 minuten gaar worden in de oven. Besmeer de overgebleven toast met de Philadelphia en serveer bij de gevulde portobello’s.

Mediterraan broodje met komkommer kipsalade 

Ingrediënten:

  • 1 PowerSlim Mediterraan broodje
  • 1 el olijfolie
  • 40 g kipfilet
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ ui, gesnipperd
  • 50 g komkommer, in stukjes zonder zaadlijsten
  • 1 tl mosterd, 1 el magere kwark

Bereidingswijze:
Kruid de kipfilet met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin samen met de knoflook. Meng de ui en de mosterd door de kwark. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Meng de saus met de komkommer en gebakken kipfilet. Rooster het broodje in de broodrooster en snijd open tot een envelop. Vul het broodje met de salade.

Tip: Vervang de kip door 40 – 50 g zalm