Wat moet je drinken als je wil afvallen?

Wie aan afvallen denkt, denkt aan letten op je eten. Geen friet en pizza, wel spinazie en eieren. Maar het is ook belangrijk om op je drinken te letten! Want ook daarin kunnen veel verborgen en loze calorieën zitten. Wat kun je wel en niet drinken als je wil afvallen? Mag je echt alleen maar water drinken of zijn andere dranken ook gezond? Wij vertellen je er graag meer over.

Lees meer

________________________________________

Welk dieet past het beste bij mij?

We willen allemaal slank en fit zijn, maar afvallen is niet makkelijk. Er zijn tegenwoordig zoveel diëten. Hoe weet je nu welk dieet bij jou past en welk dieet je dus ook makkelijker vol kan houden? Wat is nu echt gezond en wat is maar een fabel? Wij helpen onze cliënten graag bij het verantwoord afvallen en het aanmeten van een gezonde levensstijl en geven je dus graag tips over het beste dieet.

Lees meer

________________________________________

Wat is een gezonde leefstijl?

Gezondheid is een populair onderwerp. Steeds meer mensen zijn ermee bezig, wat natuurlijk alleen maar goed is. Toch kun je soms door de bomen het bos niet meer zien met al die diëten en theorieën. Want wat is nu een gezonde leefstijl en hoe kun je verantwoord afvallen en weer lekker in je vel zitten? Bewegingsstudio Fit & Welzijn weet gelukkig alles van een gezonde leefstijl en vertelt je hier graag meer over.

Lees meer

________________________________________

‘CRYOLIPOLYSE oftewel VET BEVRIEZEN’ 

Vanaf 15 februari 2018 kun  je deze behandeling bij ons boeken. De training bij Medcos is afgerond. Dus snel en veilig probleemzones aanpakken? Dat kan vanaf nu met de Body-Wizard Cryolipolyse-behandeling.

Geen operatie, geen naalden en geen herstelperiode!!

________________________________________

Tastea stopt met hun verkooppunten

De reden zoals Tastea aangeeft, is dat zij vanwege de groei van hun bedrijf aan ons als verkooppunt niet de ondersteuning kunnen bieden die wij nodig hebben. Het vinden van het juiste personeel speelt bij hen hierin eveneens een grote rol, vandaar dat zij deze keuze hebben gemaakt.
Persoonlijk vinden wij dit heel jammer! Tastea is dus bij ons nog te koop, zolang de voorraad strekt.

________________________________________

PowerSlim Proefdagen

Om kennis te maken met PowerSlim en met mij als coach organiseer ik een proefochtend en twee proefavonden, waar ik je graag meer vertel over gezonde voeding en afslanken. Je bent van harte welkom op:

Zaterdag 6 januari 10:30 – 12:00

Woensdag 10 januari 19:30 – 21:00

Dinsdag 16 januari 19:30 – 21:00

Stuur je me een mailtje of je langs komt? info@bijmirella.nl

Ik hoop je dan te zien!

_________________________________________________________________________________________

Welk bereidingsvet is het beste om in te bakken?

….zodat jij een bewuste en goede keuze kan maken.

Met welk product, vet of olie?
Om te frituren, bakken of braden heb je altijd een bereidingsvet nodig. Er zijn verschillende soorten bereidingsvet waaruit je kan kiezen zoals olie, boter, vloeibaar bak- en braadvet of hard bak- en braadvet.

Soorten_vet

Tabel 1: Welk bereidingsvet of olie?

Deze producten verschillen onderling van vetzuursamenstelling. De vetzuursamenstelling van het product bepaalt of het product een verantwoorde keuze is of niet. Een product kan onverzadigde vetten, verzadigde vetten en/of transvetten bevatten. Vroeger werd gedacht dat verzadigde vetten schadelijk zijn voor je gezondheid. Uit recent onderzoek blijkt dat verzadigde vetten uit bereidingsvetten niet van invloed zijn op het ontstaan van hart- en vaatziekten. Transvetten daarentegen zijn wel schadelijk voor de gezondheid. Deze vetten zitten niet alleen in ongezonde producten zoals snoep, koek, chips en pizza maar ze staan ook bekend om het verhogen van hart- en vaatziekten, aderverkalking en een verhoogde kans op diabetes.

In tabel 1 is te zien dat er verschillende soorten bereidingsvetten zijn. Je kan kiezen voor een hard en vast of een zacht frituurvet. Een hard en vast vet is bijvoorbeeld een blok boter. Hier zitten de meer ongezonde vetten in als: verzadigde en transvetzuren. Je kan ook kiezen voor olie of vloeibare bak- en braadvet. Deze producten bevatten meer onverzadigde vetten wat beter is voor de gezondheid dan transvetten.

Verzadigd vet
Verzadigde vetten worden niet meer in verband gebracht met het ontstaan van hart- en vaatziekten. Dit betekent niet dat je onbeperkt producten kan eten met veel verzadigde vetten, want een te veel aan verzadigd vet kan alsnog gezondheidsproblemen met zich mee brengen. Verzadigde vetten worden vaak gezien als harde vetten in ongezonde junkfood, gefrituurde producten en snacks. Hierdoor worden ze veelal bestempeld als ongezond, maar verzadigde vetten kom je niet alleen tegen in ongezonde producten, maar ook in producten als: roomboter, avocado, kokosnoot, dierlijke producten zoals kaas, spek en volle melk, etc. Dit zijn producten van natuurlijke oorsprong en bevatten ook verantwoorde voedingsstoffen. Een ander bijkomend voordeel is dat verzadigd vet niet of nauwelijks veranderd qua vetzuursamenstelling tijdens het verhitten. De essentiële vitamines A, D en E blijven hierdoor behouden. Een goede reden dus om ook een keer te kiezen voor bereidingsproducten met verzadigd vet.

Onverzadigd vet
Vloeibare bereidingsvetten bevatten over het algemeen meer onverzadigde vetten. Je kunt beter kiezen voor vloeibare producten met enkelvoudige onverzadigde vetzuren, dan voor bereidingsvetten met meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit komt omdat meervoudige onverzadigde vetzuren twee of meerdere dubbele bindingen hebben, welke minder stabiel zijn en daardoor sneller in staat zijn om te reageren met zuurstof. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen ontstaan zoals vrije radicalen. De smaak van vet is ook belangrijk. Je kunt het beste kiezen voor een neutrale smaak als: olijfolie, arachideolie, vloeibaar frituurvet of kokosolie.

Verschillende soorten bereidingsvet

Kokosolie als beste uit de test!
Uit onderzoek blijkt dat kokosolie de beste keuze is om producten op hoge temperatuur te verhitten. Kokosolie bestaat bijna volledig (90%) uit verzadigde vetten en is daardoor een stabiele factor als het gaat om verhitten. Zo blijkt dat kokosolie tot 8 uur verhitting aan kan en dat de kwaliteit daardoor niet afneemt. Let wel op de smaak van de kokosolie. Kies voor de meest neutrale smaak zodat de smaak van je product niet teveel wordt beïnvloed.

Roomboter
Eerder is benoemd dat producten met veel verzadigde vetten het meest stabiel zijn om te verhitten, waardoor ook roomboter geschikt is om te bakken, braden of te frituren op hoge temperatuur.

Olijfolie
Olijfolie kan je prima gebruiken, alleen is de hoogte van je temperatuur wel een aandachtspunt. Olijfolie kan doordat het onverzadigde vetzuren (enkelvoudige onverzadigde vetzuren) bevat, minder lang op hoge temperatuur worden verhit. Daarnaast kan de smaak van olijfolie door te verhitten sterk veranderen.

Zonnebloemolie de meest gebruikte olie, alarm voor omega 6 inname.
Uit onderzoek blijkt dat zonnebloemolie de meest gebruikte olie is op dit moment. Dit komt met name omdat het één van de bekendste oliën is. Zonnebloemolie is een plantaardig bewerkte olie die uit meervoudige onverzadigde vetzuren bestaat. Het bevat dubbele verbindingen en is daardoor, zoals eerder vermeld, niet bestand tegen extreme hitte. Zonnebloemolie is dus eigenlijk niet geschikt om te verhitten en kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is rijk aan omega 6 vetzuren en bevat in mindere mate omega 3 vetzuren. Omega 6 en omega 3 zijn beide essentiële vetzuren. Dit betekent dat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken en dat ze uit voeding gehaald moeten worden. We hebben beide vetzuren in de juiste verhoudingen nodig. Genetisch gezien lijken we nog veel op de oermens, waardoor we nog niet volledig aangepast zijn aan de westerse voeding. In een ideale situatie zouden van we van omega 6 en omega 3 een 1:1 verhouding moeten binnenkrijgen om optimaal te kunnen functioneren. Echter blijkt uit recent onderzoek dat dit percentage in het westerse voedingspatroon veel hoger is, namelijk: 25:1. Dit is slecht nieuws want een disbalans in de omega 6 en omega 3 maakt je vatbaarder voor infecties, hart- en vaatziekten, botontkalking en artritis. Het beste is om producten met een hoog gehalte aan omega 6 te mijden en te kiezen voor producten rijk aan omega 3. Deze hebben namelijk een ontstekingsremmende werking.

Beste_vet

Tabel 2: beste keuze bereidingsvet

Conclusie
Al met al kun je concluderen dat het bereiden van het product in het juiste vet dus erg belangrijk is. Hierbij zijn de beste keuzes kokosvet, roomboter, ghee of olijfolie (tabel 2). Let daarbij goed op de voedingswaarde en je bereidingstemperatuur. Frituren op zijn tijd hoeft helemaal niet schadelijk te zijn mits je het met mate doet. 1 keer in de maand of 1 keer per 2 weken moet dus best eens kunnen.  Af en toe zondigen maakt dat je het voedingspatroon op langere termijn goed kunt volhouden.

____________________________________________________________________________________________

Het heerlijk avondje is gekomen… Gerelateerde afbeelding

Hierbij vind je wat enkele tips voor deze dagen, zodat je maag niet begint te knagen.

 • Vier je Sinterklaas met vrienden en familie en staat er een uitgebreid diner op de planning? Kook dan een lichte maaltijd met een ruime hoeveelheid groente en voldoende vlees of vis.
 • Zorg dat je niet met honger voor grote verleidingen komt te staan. Zorg voor een verantwoord tussendoortje (of een lekkere PowerSlim-reep) als je weet dat er wat lekkers voorbij komt.
 • Bereid jezelf voor op het Sinterklaasavondje door de rest van de dag meer maat te houden.
 • De verstandigste keuze is natuurlijk om helemaal geen Sinterklaas lekkernijen te pakken, maar dat kan best lastig zijn. Wil je toch iets nemen van al dat lekkers? Maak dan voor jezelf de afweging: wat voor snoepgoed neem ik? Wanneer neem ik dit? En hoeveel neem ik hiervan? Houd jezelf dan wel aan de gemaakte afspraken.
 • Zorg dat je in balans blijft. Laat de zetmeelporties achterwege bij de avondmaaltijd en neem voldoende groente en mager vlees of vis. Drink bij de avondmaaltijd water en geen alcohol of fris. Hierdoor heb je meer ruimte voor een extraatje later op de avond.
 • Maak deze dagen eens wat vaker een lekkere wandeling om toch extra calorieën te verbranden. Heerlijk toch, om daarna met tintelende wangen op de bank te kruipen.
 • Ook is het na een stevige wandeling lekker om warme chocolademelk te drinken. Bij PowerSlim hebben we 2 varianten, nl de warme chocoladedrank en de witte chocolade-karamel drank. Heb je de chocoladedrank niet in thuis? Maak het dan zelf met volle melk, een lepel cacaopoeder en vloeibare stevia.

Om je inzicht te geven vind je hieronder de voedingswaarde van Sinterklaas snoepgoed vergeleken met de producten van PowerSlim. Een goede motivatie om te kiezen voor deze varianten. Koolhydraten (kh) zijn vermeld in grammen.

Sinterklaas snoepgoed                                                                  PowerSlim Sinterklaas snoepgoed
Schuimpje (65 gram), 218 Kcal, 51 kh                                            Sint schuimpje (65 gram), 165 Kcal, 3,0 kh
Speculaas (18 gram), 86 Kcal, 11,7 kh                                             Biscuit speculaas (18 gram), 74 Kcal, 5,4 kh
Chocolade pepernoot (35 gram), 178 Kcal, 20,9 kh                   Chocoladeparels (35 gram), 158 Kcal, 10,1 kh
Banketstaaf/letter (100 gram), 462 Kcal, 43 kh                         Amandelletter (100 gram), 258 Kcal, 18,7 kh
chocoladeletter (40 gram), 218 Kcal, 24,4 kh                             Reep intense chocolade (40 gram), 155 Kcal, 2,9 kh

_________________________________________________________________________________________

Wat zijn nou de gezondste wintergroenten voor een stamppotje?

Brr, de winter is weer in aantocht. Nouja, brrr…. dat is niet helemaal waar want de winteravonden hebben ook weer hun charmes. Kaarsjes aan, knusse avondjes en gezelligheid. In december betekent het zelfs cadeautjes en heerlijk met familie en vrienden samenzijn. Maar het betekent ook, meer eten, zwaardere maaltijden, grotere porties en minder naar buiten om te bewegen. En een stamppotje hoort immers bij de winter, uiteraard met worst!

Boerenkool
Deze koolsoort is een makkelijk bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en is een typische wintergroente. De groene bladeren bevatten weinig calorieën en zitten boordevol vezels! 100 gram van deze groente bevat 41 calorieën en 2,5 gram vezels. Het is een vitaminebom en heeft een ontstekingsremmende werking door de hoeveelheid antioxidanten en omega-3-vetzuren. Natuurlijk kan je voor een winters gerecht deze groente in een stamppotje verwerken.

Andijvie
Leuk weetje! Dit bladgewas is nauw verwant aan witlof. Andijvie is eigenlijk het hele jaar verkrijgbaar, maar is in de wintermaanden en het vroege voorjaar veel kleiner en zachter doordat ze dan niet in de koude grond worden geteeld. Omdat deze groente voor het grootste deel uit water bestaat, verlept de groente snel. Aanbevolen dus om snel aan te vallen als je hem gekocht hebt! Andijvie is door zijn hoeveelheid vitamine A, C en verschillende mineralen gezond voor de lever, maag en ons hart.

Zuurkool
Zuurkool is eigenlijk witte kool. Door inwerking van diverse melkzuurbacteriën is het geconserveerd, waardoor het dus zuur smaakt. De levende melkzuurbacteriën zorgen ervoor dat ons spijsverteringsstelsel en onze darmen beter werken. Ze zorgen dat slechte bacteriën in de darm worden verminderd en goede worden aangevuld. Helaas overleven deze bacteriën hitte niet. Wil je dus gebruik maken van deze voordelen, laat de zuurkool dan niet koken. Eet overigens niet te veel van zuurkool, want het bevat ook natrium. Teveel natrium wordt in verband gebracht met een hoge bloeddruk.

Prei
Deze wit met groene stengels vind ik een supergroente. Wist je trouwens dat het gedeelte dat wit is door de grond bedekt is geweest? Alleen het gedeelte dat groen is heeft boven de grond gegroeid. De groene bladeren zijn vooral rijk aan vitamine A & C en dankzij het hoge gehalte aan pectine kan prei de cholesterolspiegel verlagen en gaat hiermee aderverkalking tegen.

Heb je zin gekregen in een stamppotje, maar wil je dat dan wel verantwoord? Probeer dan eens boerenkoolstamppot met uitgebakken parmaham!

________________________________________________________________________________________________

31 oktober ben ik begonnen met deze opleiding. Eerst even de basis leggen en hopelijk kan ik volgend jaar deze opleiding succesvol afronden. Maar wat is orthomoleculaire voedings- en suppletieadviseur nu precies? Ortho staat voor ‘goed’, moleculair betekent molecuul. Oftewel goede moleculen, ons hele lichaam bestaat uit moleculen. En deze moleculen werken opperbest, zolang je ze voorziet van goede voeding, vitaminen en mineralen.

Goede voeding doet veel meer dan het lichaam alleen voorzien van de brandstoffen die we nodig hebben voor energie en lichaamswarmte. Goede voeding bevat ‘moleculen’ die gebruikt worden bij o.a. regulatie-, verdedigings- en herstelprocessen in je lichaam. Alleen bevat voeding tegenwoordig (te) weinig stoffen om jouw lichamelijke processen goed te laten verlopen. Denk maar eens aan stressvolle situaties op je werk en/of privé, of medicatie die jij (dagelijks) inneemt. Waarschijnlijk ben jij je helemaal niet bewust van alle toevoegingen in ons eten, laat staan wat ze doen met ons lichaam. Ik kan je vertellen, het is allemaal nog eens een behoorlijke extra belasting van je lichaam. En daarom is voedingssuppletie vaak echt nodig! En omdat mijn doel nog steeds is, jouw lekker in je vel te laten zitten, vind ik dit een heel belangrijk onderdeel. Dus ik hoop jou straks een heleboel meer te kunnen vertellen over goede en juiste supplementen.

foto van Fit & Welzijn Bewegingsstudio.

____________________________________________________________________________________________

Gezondheidsklachten door een lekkende darm? Wat is een ‘lekkende’ darm? En kan probiotica je hierbij ondersteunen?

Je darmwand (cellen) werken als een soort filter. Ze zorgen ervoor dat voedingsstoffen worden doorgelaten en afvalstoffen, bacteriën, schimmels, parasieten en giftige stoffen worden tegengehouden.

De darm heeft darmcellen die tegen elkaar aanliggen. Die cellen hebben bovenop een soort ”uitstekels’. De darmcellen zitten aan elkaar vast met zogenoemde tight junctions, zogenoemde handjes. Deze ‘handjes’ die de cellen normaal gesproken bij elkaar houden, gaan bij een lekkende darm openstaan. Een verminderde darmbarrière kan ervoor zorgen dat bepaalde bacteriën het lichaam binnendringen, in de bloedbaan terecht komen en laaggradige (chronische) ontstekingsreacties teweegbrengen. Om bovengenoemde redenen wordt deze lekkende darm geassocieerd met ontstekingsziekten zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, coeliakie en bepaalde allergieën.

Wat zijn de oorzaken van een lekkende darm?
De belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van een verhoogde doorlaatbaarheid van de darm zijn genetische factoren, maar ook bepaalde medicijnen (ibuprofen, aspirine, paracetamol, antibiotica), stress, virale-, bacteriële-, of parasitaire infecties, extreme inspanning, ontstekingen, voedselallergieën en voeding. Deze verschillende factoren kunnen ertoe leiden dat de barrièrefunctie van de darm vermindert.

Wat is probiotica?
De letterlijke definitie van probiotica is: “probiotica zijn mono- of mengculturen van lichaamseigen micro-organismen ter ondersteuning van de microflora van de gastheer”. Dit wil zeggen dat, indien probiotica in voldoende hoeveelheden toegediend worden aan de mens, ze een gezondheidsbevorderend effect kunnen hebben.

Studies tonen aan dat probiotica de darmbarrière op verschillende manieren kunnen beïnvloeden door het (indirect) remmen van de groei van ziekteverwekkende micro-organismen in de darm. Dit doen ze door het produceren van antibacteriële stoffen. Daarbij kunnen probiotica de slijmlaag van de darmwand beïnvloeden, doordat ze de uitscheiding van slijm door darmcellen kunnen vergroten. Hierdoor kunnen ziekteverwekkers zich niet aan de cellen van de darmwand hechten, waardoor schade aan de darmwand wordt voorkomen.

Al met al kun je concluderen dat probiotica een belangrijke rol speelt in de darm en een rol kan spelen in de behandeling van een lekkende darm.

foto van Fit & Welzijn Bewegingsstudio.

 

______________________________________________________________________________________________ 

Maandagavond 9 oktober was het zover!!! De eerste Fit & Welzijn kookworkshop! 

De gasten kwamen rond de klok van 18.00 uur, zodat we rond 18.15 uur konden beginnen. Onze kok Peter van den Heuvel heeft deze avond 9 gerechten bereidt met assistentie van de deelnemers. Tussen de gangen door aan het fornuis, werden er natuurlijk de nodigde kooktips gegeven. Van het vlees braden tot aan het kruidengebruik toe. Rond de klok van half 10 hebben we lekker afgesloten onder het genot van een kop koffie of thee. Een avondje op een leuke, actieve manier met je voeding bezig zijn en ook nog met een volle buik naar huis 🙂 Zeker voor herhaling vatbaar volgens de deelnemers en dat is toch een héél mooi compliment!

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________

Jouw BMI, wat zegt dat nou eigenlijk?

Om een gezond gewicht inzichtelijk te krijgen, wordt vaak gewerkt met het BMI. Het is voor veel mensen toch een richtlijn merk ik, maar ik werk er in mijn praktijk eigenlijk niet mee. Er zit namelijk een groot nadeel aan deze formule.

Het BMI houdt geen rekening met jou als individueel persoon en situatie. Een gezond BMI betekent niet automatisch een gezond lichaam. Als je kijkt naar het ongezonde lichaamsvet dat rond je organen kan zitten (je viscerale vet), dan zie je dit niet terug in de BMI berekening. Het kan best een gevaarlijk vet zijn op die plek, terwijl die persoon toch een gezond BMI heeft.
Aan de andere kant kan een bodybuilder die veel spiermassa heeft, een BMI hebben waaruit je zou concluderen dat hij af moet vallen. Raar toch?

Ben jij toch benieuwd wat jouw BMI is?

Zo bereken je het.

BMI = gewicht (in kilogram) : lengte x lengte (in meters)

Een BMI van minder dan 18.5 betekent dat je ondergewicht hebt.
Een gezond gewicht valt tussen 18.5 en 25.
Vanaf 25 tot 30 heb je licht overgewicht.
Zit je boven de 30, dan ben je te zwaar en is het advies om écht af te vallen en aan je gezondheid te gaan werken.

________________________________________________________________________________________________

Vanaf oktober 2017 is Tastea bij mij verkrijgbaar! 

Maar wat is Tastea?

Tastea is jouw start voor een gezonder, fitter en gelukkiger leven! De verschillende luxe & 100% natuurlijke thee blends kunnen jou op elk stadium van jouw leven ondersteunen. Tastea is gemaakt van 100% natuurlijke theekruiden. Deze combinaties kunnen jou in elk stadium van jouw leven ondersteunen. Start daarom vandaag nog met het drinken van Tastea en taste the goodlife!

Met professionals in de Chinese kruidengeneeskunde en theesommeliers creëerde Tastea onmiskenbare kwalitatieve, smakelijke blends die iets voor de gezondheid kunnen betekenen.

Kwaliteit
De kwaliteit van thee heeft met verschillende aspecten te maken. Eén daarvan is de manier van plukken. Wanneer thee machinaal wordt geplukt, kan men zo’n 500 kilo op een dag verzamelen. Manueel plukken levert slechts 12 kilo per dag op. De keuze voor manueel was door Tastea al snel gemaakt doordat enkel de beste blaadjes worden gebruikt voor thee.

Smaak
Aan verschillende blends is een natuurlijke smaak toegevoegd. Dit gebeurt door bijvoorbeeld de thee tussen sinaasappelschillen te laten drogen. De ingrediënten nemen deze smaak over.

Werking
Chinese kruidengeneeskundige hebben ons geadviseerd over de werking van verschillende soorten bladeren, bloemen en kruiden en de werking die zij op elkaar hebben. Na het door verschillende personen te hebben getest wordt besloten om een thee blend wel of niet in ons assortiment op te nemen. Enkel de blends waarvan meer dan 65% van de personen de werking hebben ervaren, worden opgenomen in ons assortiment. Het is een 100% natuurlijk product waardoor een resultaat niet is af te dwingen.

De speciale Tastea theebeker zorgt ervoor dat je de hele dag kan genieten van lekkere warme thee. Je kunt de beker tot drie keer bijvullen per dag en gebruik maken van dezelfde kruiden.

Tastea is verkrijgbaar in o.a. de volgende smaken:

 • Tastea sweet dreams – slaapthee
 • Tastea skin tight – afslankthee
 • Tastea horsepower – weerstandthee
 • Tastea 30 dagen detox – detoxthee
 • Tastea Bloody Hell – menstruatiethee
 • Tastea energy boost – energiethee
 • Tastea bun in the oven – zwangerschapsthee
 • Tastea mama’s milkshake – borstvoedingsthee
 • Diverse ijstheeën waaronder enkele waarmee je kunt koken en
 • Groentetheeën: broccoli Bouquet, Pumpkin Patch, Carrot Eyes en Tomato Fight.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________

8 handige adviezen om gezond(er) te eten tijdens je vakantie.

Gezond eten kan best lastig zijn tijdens de vakantie. Je hebt vaak de neiging alle ‘regels’ maar over boord te gooien, het is maar eens per jaar vakantie zeggen we dan. Natuurlijk moet je niet het gevoel hebben dat je tijdens je vakantie niet zonder schuldgevoel een ijsje kunt eten of kunt genieten op het terras van een lekker wijntje. Dat moet zeker wel kunnen, vakantie is tenslotte genieten! Daarom een paar handige adviezen om jouw vakantieschade te beperken.

Start met gezonde keuzes op de luchthaven. Je moet je vaak nog even vermaken voordat je eenmaal in het vliegtuig zit. Dus koffie, thee of een ander drankje gaat er zeker nog wel in voor je vertrekt. Kom je bij de bekende koffieketen, dan kun je vragen om een skinny melk. Laat de siropen met een smaakje achterwege, dit is pure suiker. Hiervoor kun je natuurlijk wel onze GreenSweet-stevia gebruiken! Fleur je koffie op met caramel- of chocoladesmaak. Met GreenSweet kan dat allemaal!. Natuurlijk zijn PowerSlim repen, koeken en snacks een goede optie voor het ‘lekkere’ bij de koffie. Heb jij grotere trek? Diverse koffie tentjes bieden magere kwark aan met stukjes vers fruit of verse salades.

Neem geen snoep mee in het vliegtuig. Reis jij met een zak snoep naar het vliegveld, op de luchthaven, in het vliegtuig en uiteindelijk in de transfer naar het hotel? Ongemerkt is de zak snoep eerder leeg dan je denkt. Laat de snoepzakken achterwege en kies gewoon voor zes eetmomenten op de dag. Je dagritme is vaak helemaal van slag, maar door de zes eetmomenten aan te houden, voorkom je vaak snoeperijtjes. Wil je toch iets meenemen voor de trek onderweg, denk dan eens aan snoeptomaatjes, knakworstjes, bifiworstjes en voorverpakte kaassnacks. Dit zijn waarschijnlijk niet meteen de snacks waar je als eerste aan denkt als je aan gezond eten denkt. Toch zijn dit gezonde keuzes die goed vullen en je langer verzadigd houden dan suikerrijke snacks. 1 bifiworstje, 3 knakworstjes of 2 kaasblokjes staat gelijk aan 1 tussendoortje. Een kauwgom in je mond kan nog verlichting bieden bij het dalen en stijgen, dus ook handig om bij te hebben.

Sport. Je kunt natuurlijk je sportkleding en sportschoenen meenemen. Plan voor je ontbijt een halfuurtje sport in, voor het ontbijt bevindt je lichaam zich namelijk nog in staat van vetverbranding. Daarna lekker douchen en aanschuiven bij het ontbijt. De keuze van eiwitrijke producten zijn dan het beste. Denk hierbij aan kwark, yoghurt, vlees en eieren. Kies ook voor vers fruit en groente en laat de broodjes en ontbijtgranen zoveel mogelijk achterwege.

Zorg voor een gezond eetritme. Op vakantie betekent het vaak dat je ritme van thuis wat verslonst. Je staat later op, maar gaat vaak ook later naar bed. Zorg er daarom voor dat je probeert het gezonde eetritme van thuis aan te houden, ook al verschuift alles waarschijnlijk naar later op de dag. Hiermee voorkom je wel je hongergevoel.

Geniet! Maar met mate. Afvallen is niet nodig, maar aankomen ook niet. Het is vakantie, dus gun jezelf af en toe een alcoholische traktatie of een ijsje. Maak afspraken met jezelf. Bijvoorbeeld zaterdag gun ik mezelf een heerlijk ijsje als we naar de boulevard gaan. Geniet ook extra van deze gunmomentjes, de rest van de week doe je immers je best om zoveel mogelijk gezond te eten. Dus voel je niet schuldig, maar zondig ook niet elke dag.

Drink. Nee, helaas bedoel ik geen alcohol… Maar water! In bijna alle vakantieoorden zijn er kleine flesjes water in overvloed! Door het warme weer is het erg belangrijk jezelf goed te hydrateren. Dit doe je door goed te drinken. De beste dorstlesser en meest verantwoorde, gezonde drank is water. Laat frisdranken zo veel mogelijk staan. Frisdranken wekken door de zoetigheid vaak meer dorst op, veroorzaken door de suiker vaak een hongergevoel en leveren ontzettend veel onnodige calorieën. Klein bijkomend puntje, beestjes zijn ook gek op zoetigheid, dus binnen no-time vliegt er een zwerm wespen langs je bedje. 😉

Rust en slaap. De meeste van ons vertoeven hun dag lekker langs het zwembad of op het strand. Maar maken het in de avonduurtjes later dan normaal. Zorg daarom dat je voldoende rust en dus ook voldoende slaapt. Rust en slaap hebben namelijk een positief effect op je afslankproces.

Snack gezond. Tussendoortjes nemen over de dag is meer dan prima, de keuze die je maakt is alleen wel van belang. Kies als tussendoortje bijvoorbeeld voor een stuk fruit zoals watermeloen en vul dit eventueel aan met wat yoghurt of kwark. Diverse keren per dag komen er ook karretjes bij je zwembad/strandbedje met daarin stukken verse en koude komkommer of kokos. Verantwoorde en gezonde snacks! De barretjes op het resort, hotel of de camping bieden naast ongezonde snacks vaak ook een heerlijke gezonde salade aan.

Fijne vakantie!


Sporten via Intenz Nationaal Gezondheidsplan

Intenz-gezondheidsplan_logo_fc3Bewegingsstudio Fit & Welzijn is aangesloten bij Intenz Nationaal Gezondheidsplan: dit is een landelijk dekkend netwerk van fitnesscentra.

Bij al deze clubs staat kwaliteit in de begeleiding van klanten centraal. Dat vind ik namelijk ook erg belangrijk. Wanneer je werkgever is aangesloten bij het nationale bedrijfsfitness-netwerk Intenz, kun jij ook nog profiteren van een fiscaal voordeel.


t Is weer tijd voor BBQ!

Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim programma. Met deze tips en heerlijke BBQ recepten kan ook jij genieten van een verantwoorde barbecue, waarbij gezelligheid en lekker eten voorop staan! Download via onderstaande button de lekkere, smakelijke én verantwoorde barbecue recepten en lees snel verder voor de tips!

Barbecue recepten

Tip 1: Stil je trek voordat je begint

Vaak duurt het even voordat de barbecue opgestookt is en de juiste temperatuur heeft behaald. Ondertussen krijg je steeds meer trek in dat stukje stokbrood met kruidenboter. Herkenbaar? Neem voordat je gaat barbecueën i.p.v. stokbrood een rauwkostsalade. Wen jezelf dit aan, want dit is ook een tip om je streefgewicht straks te behouden! Zorg er ook voor dat je een goede (PowerSlim) lunch hebt gehad in de middag en plan van te voren nog een PowerSlim tussendoortje. Je bent op die manier beter verzadigd en zo kun je al die heerlijk geurende stokbroodjes beter weerstaan.

Tip 2: Kies voor mager vlees of vis

Kies bij de barbecue voor magere vleessoorten zoals biefstuk, runderbavette, varkenshaas, kipfilet en kalkoenfilet. Vermijd speklappen, hamburgers, worstjes en kippenpootjes. Ga niet altijd voor vlees maar geniet ook van vis op de barbecue. Kies uit garnalen, tonijn, kabeljauw of coquilles en maximaal 1 x per week zalm of forel. Nog een groot voordeel van de barbecue is dat je geen extra olie of boter gebruikt om je vlees of vis te bereiden.

Tip 3: Een gezonde balans is belangrijk, wat schep je op je bord en hoeveel?

Spreek met jezelf voor de barbecue af, dat je twee kleine porties mager vlees of vis mag eten. Neem halve stukjes vlees en vis en vul de rest van je bord met gegrilde groentes of salades. Zo doe je toch mee en heb je voldoende variatie, zonder jezelf te overeten.

Tip 4: Marinade voor maximale smaak met minimale calorieën

Met marinade kun je je vlees en vis zo lekker maken dat je eigenlijk niet eens meer saus nodig hebt. Met olie, azijn of citroensap en kruiden maak je de lekkerste marinades. Wist je dat vlees malser wordt van het zuur in de marinade terwijl vis hier juist steviger van wordt? Met deze tip kun je ook mager vlees heerlijk mals bereiden op de barbecue.

Tip 5: Maak zelf slanke sausjes

Bekende dikmakers zijn natuurlijk de sauzen bij de barbecue. Kant-en-klare sauzen zitten vol suikers en vetten. Je bent misschien gewend om rode sauzen te kiezen omdat deze minder vet bevatten dan witte sauzen, maar let op! Rode sauzen bevatten suikers en het is juist belangrijk om koolhydraten te vermijden tijdens het volgen van het PowerSlim programma. Volvette mayonaise is een betere keuze dan ketchup of curry. De allerbeste keuze is om zelf sauzen en dips te maken op basis van kwark (0% vet). Zo kun je zelf gemakkelijk tzatziki maken met magere kwark, knoflook, komkommer en wat peper en zout. Natuurlijk kun je ook kiezen voor één van de heerlijke PowerSlim dressings mosterd dille of knoflook-kruiden.

Tip 6: Vul je bord met een heerlijke salade

Kant-en-klare salades bevatten veel koolhydraten en vetten. Maak daarom je salades zelf. Ben je uitgenodigd voor een barbecue en bang dat er weinig voor jou tussen zit wat past binnen het PowerSlim programma?. Neem dan je eigen salade of groentes om te grillen mee. Zo ben je niet alleen attent, maar ook verzekerd van een gezonde optie.

Tip 7: Drink water tijdens het eten

Tijdens een barbecue ben je veel langer aan het eten dan dat je normaal doet. Het is vaak warm weer, ongemerkt drink je meer en vaak vloeit de alcohol rijkelijk. Als je alcohol écht niet kunt laten staan, beperk je dan tot maximaal één glas droge witte wijn en stap daarna over op water. Om het water meer smaak te geven kun je er blaadjes munt en/of dunne reepjes komkommer bij doen.

Maar het belangrijkst, geniet ervan!!!


BON WAARDEVOL PRINSENBEEK 

Heb jij een bon van waardevol Prinsenbeek?

Bij aanschaf van een Greensweet-stevia product (chocolade of vloeibare stevia), ontvang je een vloeibare stevia van 10 ml gratis. (geldig tot 01-09-2017)


 Nationaal Bedrijfsfitness Plan

Banner Nationaal Bedrijfsfitness Plan (759 x 190 px)

Bewegingsstudio Fit & Welzijn is aangesloten bij het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Een unieke arbeidsvoorwaarde die werknemers van deelnemende bedrijven de mogelijkheid biedt om met gemiddeld 40% belastingvoordeel te gaan fitnessen!

Neemt jouw bedrijf nog geen deel aan het Nationaal Bedrijfsfitness Plan? Ga dan naar www.bedrijfsfitnessnederland.nl en tip je werkgever. Of neem voor meer informatie contact op met Bedrijfsfitness Nederland, de organisatie die het Nationaal Bedrijfsfitness Plan voor werkgevers geheel kosteloos verzorgt.

Bedrijfsfitness Nederland
Postadres Postbus 842, 8440 AV Heerenveen
Telefoon 0513 – 633 111
Internet: www.bedrijfsfitnessnederland.nl

 

Facebook nieuws

Wil je eens proberen hoe het is om in een infrarood-warmtecabine te trainen? Meld je dan nu aan voor een GRATIS proefles.

Sporten in infrarood is de meest effectieve en gezonde manier om centimeters te verliezen. Het is ook ideaal om stijfheid te verminderen en spierkracht op te bouwen (denk dan bijvoorbeeld aan reuma, fibromyalgie en rugklachten).

De infraroodstralen van de cabines geven een dieptewarmte tussen de 34 en 37 graden. Dit is de ideale temperatuur om via deze methode te bewegen. Je krijgt hierdoor een betere vetverbranding, diepere warmte in je spieren en een betere bloedcirculatie. En dat allemaal met een training van een half uurtje!

www.bijmirella.nl/fit-zijn/
... Zie meerZie minder

Zie het op Facebook

Altijd leuk als je eigen flyer op de deurmat valt! 😃
Heb jij de ‘bevries je vet’ oftewel cryolipolyse-folder ook gezien?
... Zie meerZie minder

Zie het op Facebook

We hebben weer een NIEUWE VARIATIEBOX in ons assortiment... crunchy repen! Nog meer keuze, joepie! 😃 ... Zie meerZie minder

Zie het op Facebook

Snel en veilig afslanken zonder operatie of naalden!
Welke zone(s) van het lichaam zou jij willen behandelen? Je buik, ‘love handles’, billen, bovenbenen of je armen?

Tijdens de Body-Wizard Cryolipolyse behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren, wat daarna op een natuurlijke manier uit je lichaam wordt afgevoerd.

www.bijmirella.nl/vet-bevriezen/

Delen? Ja graag!
... Zie meerZie minder

Zie het op Facebook

Zo... carnaval en de vakantie zijn weer voorbij. Ben jij ook weer toe aan gezonde maaltijden? Misschien heb je nog geen inspiratie dus daarom vandaag een gemakkelijk te maken en gezond recept. 😋

Frittata met broccoli en champignons (1 persoon)

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
2 eieren
100 g broccoli, fijngesneden
100 g champignons, gesneden
½ ui, gesnipperd
1 el kruidenkaas light
1 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
Peper, Zout

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de broccoli en champignons toe en roerbak circa 5-10 minuten. Klop de eieren los en voeg de kruidenkaas toe. Giet het eimengsel over de groente en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat de frittata met een deksel op de pan ruim 5 minuten stollen.

Tip: ook lekker met stukjes kip erdoorheen.
... Zie meerZie minder

Zie het op Facebook

Zie de gij 'ut' zitte?

En wil de gij er na de carnaval vanaf?

Vanaf donderdag 15 februari ben ik er weer om jou te gaan laten stralen én je met minder kilo's het voorjaar in te laten gaat!
... Zie meerZie minder

Zie het op Facebook