Wat is een gezonde leefstijl?

Gezondheid is een populair onderwerp. Steeds meer mensen zijn ermee bezig, wat natuurlijk alleen maar goed is. Toch kun je soms door de bomen het bos niet meer zien met al die diëten en theorieën. Want wat is nu een gezonde leefstijl en hoe kun je verantwoord afvallen en weer lekker in je vel zitten? Bewegingsstudio Fit & Welzijn weet gelukkig alles van een gezonde leefstijl en vertelt je hier graag meer over.

Verantwoord afvallen met een gezonde levensstijl

Er zijn heel veel verschillende diëten, maar ze werken niet allemaal. Voor iedereen werkt natuurlijk iets anders, maar het volgen van een bepaald dieet dat bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen in de ban doet, is eigenlijk niet zo slim. Je wil namelijk verantwoord afvallen en je fit voelen, terwijl je ook nog gewoon door kunt leven en niet te veel met je voeding bezig wil zijn. Met al die diëten zie je door de bomen het bos niet meer, terwijl het onderhouden van een gezonde levensstijl helemaal niet zo moeilijk is. Het heeft te maken met portiegroottes, voldoende beweging en vooral genieten van het leven. We geven je graag een paar tips voor een gezonde leefstijl.

Gezonde leefstijl tips

Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten als je graag een gezonde levensstijl wil. Hier zijn de beste tips voor een gezonde leefstijl:

  • Volg geen crashdieet. We hadden het al eerder over de vele verschillende soorten diëten. Er is eigenlijk maar één echt goed dieet en dat is het aannemen van een gezonde levensstijl. Een dieet is namelijk iets tijdelijks, terwijl een levensstijl voor altijd is. Zie het dus vooral niet als een dieet, maar als een nieuwe manier van leven die een stuk gezonder is voor je lichaam.
  • Verban geen voedingsmiddelen uit je leven. Er zijn bijvoorbeeld genoeg mensen die geen koolhydraten, suiker of vet meer eten, maar dat is allemaal niet nodig en in sommige gevallen zelfs slecht voor je. Het is ten eerste niet je hele leven vol te houden (waardoor het geen levensstijl meer is maar een dieet) en je lichaam heeft deze voedingsstoffen ook gewoon nodig! Het gaat allemaal om het nuttigen met mate.
  • Zondigen mag! Deze tip gaat eigenlijk samen met de vorige. Zodra je namelijk bepaalde voedingsstoffen of etenswaren uit je leven gaat verbannen, ga je er alleen maar meer naar verlangen. En dan ineens kun je je niet meer inhouden en eet je die hele zak chips of dat hele pak koekjes in één keer leeg. Door met mate te genieten en te zondigen, voorkom je zulke eetbuien en kun je blijven genieten van wat lekkers.
  • Ga sporten! Ja, sommige mensen horen dit natuurlijk liever niet, maar het hoort toch wel degelijk bij een gezonde levensstijl. Sport je nooit, begin dan eens met twee keer per week. Kies een sport die je ook echt leuk vindt om te doen; hierdoor wordt het makkelijk om jezelf van de bank af te krijgen. Denk daarnaast ook aan de alledaagse beweging. Ga je elke dag met de auto naar je werk terwijl je de afstand ook kunt fietsen? Doen dus!

Begeleiding bij een gezonde levensstijl

Het omgooien van je huidige levensstijl is natuurlijk helemaal niet zo makkelijk als enkel het opvolgen van bovenstaande tips. Daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Je bent daarom bij Fit & Welzijn Bewegingsstudio aan het juiste adres. Wij helpen je graag met het aanleren en onderhouden van een gezonde levensstijl. Zo kun je bij ons terecht voor voedingsadvies en voor het bewegen in een warmtecabine. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact verzoek

Wil je graag meer informatie? Laat je e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.