Wat moet je drinken als je wil afvallen?

Wie aan afvallen denkt, denkt aan letten op je eten. Geen friet en pizza, wel spinazie en eieren. Maar het is ook belangrijk om op je drinken te letten! Want ook daarin kunnen veel verborgen en loze calorieën zitten. Wat kun je wel en niet drinken als je wil afvallen? Mag je echt alleen maar water drinken of zijn andere dranken ook gezond? Wij vertellen je er graag meer over.

Welk drinken is gezond?

In principe is het duidelijk, water drinken is het allergezondst. Daar zitten namelijk geen calorieën in en het doet wat drinken moet doen; je lichaam hydrateren. In principe is dat alles wat je lichaam nodig heeft op het gebied van dranken. Maar we weten allemaal; dag in dag uit water drinken, is natuurlijk niet erg lekker. Daarom grijpen veel mensen snel naar frisdranken, sapjes, koffie en thee. Als gezond alternatief voor water, kun je ook kiezen voor andere dranken, zoals thee en koffie. Let er hierbij wel op dat je hier dan geen suiker en melk in doet, want dat maakt deze dranken direct ongezond.

Sappen en frisdranken: gezond of niet?

Er zijn ook veel mensen die graag sapjes drinken, omdat ze denken dat dit een goed alternatief is voor bijvoorbeeld frisdrank. Echter zijn de meeste sapjes helemaal niet gezonder dan een glas frisdrank. In sappen zitten erg veel suikers, net als in frisdranken. Het is daarom beter om, als je graag wil afvallen, sappen en frisdranken te laten staan. Dit geldt ook voor light frisdranken. In light frisdranken zitten andere zoetstoffen dan suiker, waardoor er een stuk minder calorieën in zitten. Deze zoetstoffen zorgen echter nog steeds voor een piek in je bloedsuikerspiegel, waardoor er daarna een diep dal komt en je zin hebt in nog meer zoets! Je kunt dus beter kiezen voor een glas water. Wil je daar een smaakje aan, dan kun je bijvoorbeeld kiezen om citroen in je water te doen. Lekker, gezond en verfrissend!

Alcohol en afvallen

Dan komen we natuurlijk bij een geheel andere categorie van dranken; alcohol. Iedereen weet wel dat alcohol niet goed voor je is, maar op een feestje of bij een gezellig etentje is het toch moeilijk om dat biertje of glas wijn te laten staan. Kun je eigenlijk wel afvallen als je alcohol drinkt, of moet je alcohol laten staan als je wil afvallen? In alcohol zitten heel veel calorieën, en dus is het per definitie niet slim om alcohol te drinken als je wil afvallen. Toch is het misschien niet slim om jezelf geheel te onthouden van een lekker biertje of wijntje; dit kan er namelijk voor zorgen dat je, na lange tijd dit niet tot je genomen te hebben, ineens heel veel gaat drinken. Houd het in balans; 1 wijntje of biertje per week kan helemaal geen kwaad.

Wil je graag meer weten over gezond drinken en alternatieven voor water, sap, frisdrank of alcohol? Ik geef je graag advies! Vraag voor meer informatie een vrijblijvend intakegesprek aan.

Contact verzoek

Wil je graag meer informatie? Laat je e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.