Welk dieet past het beste bij mij?

We willen allemaal slank en fit zijn, maar afvallen is niet makkelijk. Er zijn tegenwoordig zoveel diëten. Hoe weet je nu welk dieet bij jou past en welk dieet je dus ook makkelijker vol kan houden? Wat is nu echt gezond en wat is maar een fabel? Wij helpen onze cliënten graag bij het verantwoord afvallen en het aanmeten van een gezonde levensstijl en geven je dus graag tips over het beste dieet.

Welk dieet werkt bij mij?

Iedereen is natuurlijk anders, en bij iedereen werkt weer wat anders. Daarom ben je natuurlijk op zoek naar het dieet dat echt bij jou past en dat ervoor gaat zorgen dat je afvalt. We zetten de meest populaire diëten op een rijtje.

  • Het koolhydraatarme dieet. Hierbij hoef je niet minder te eten, maar anders. Koolhydraten vind je onder meer in brood, pasta, aardappelen en rijst. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen goede en slechte koolhydraten, waarbij het bij dit dieet vooral belangrijk is om de slechte koolhydraten niet meer tot je te nemen. Als je deze slechte koolhydraten namelijk tot je neemt, stijgt je bloedsuikerspiegel heel snel en wordt het teveel aan koolhydraten opgeslagen in vetcellen die daardoor steeds dikker worden. Daarna komt je bloedsuikerspiegel in een grote dip terecht, waardoor jij weer zin hebt in wat lekkers… In een koolhydraatarm dieet eet je dus alleen de onbewerkte soort en zul je merken dat je afvalt.
  • Een vegetarisch dieet. Dit wordt natuurlijk ook door mensen gedaan vanuit principiële overwegingen, maar je kunt het ook proberen om af te vallen. Hierbij is het wel belangrijk dat je het vlees en vis op een goede manier vervangt. Vervang dit bijvoorbeeld door groenten en eiwitten en niet door koolhydraten.
  • Een eiwitdieet. Dit dieet gaat uit van de langzame vertering van eiwitten waardoor de stofwisseling verhoogt. Hierdoor verbrand je dagelijks extra calorieën. Daarnaast beperken eiwitten een deel van je eetlust. Eiwitten zitten voornamelijk is vis, vlees, ei, zuivel en peulvruchten.
  • Het paleo-dieet. Dit dieet gaat uit van hoe men in de oude steentijd leefden. Het wordt vaak ook eerder gezien als een manier van leven dan echt een dieet. Je eet dus enkel wat de natuur je te bieden heeft en geen bewerkt voedsel. Hierdoor krijg je veel minder suikers en zout binnen en eet je in principe alleen gezond voedsel.

Welk dieet is goed vol te houden?

Ja, er zijn dus heel veel diëten. Maar welk dieet is nu echt goed vol te houden? Dat is natuurlijk per persoon anders. Het is voor veel mensen belangrijk om niet zomaar een dieet te volgen, maar om echt een andere levensstijl op te bouwen. Vervang ongezond voedsel door gezondere opties, beweeg meer en let goed op je portiegrootte. Verban niet alle lekkere dingen uit je dieet, maar zorg voor een gezonde balans. Op deze manier heb jij een dieet dat goed vol te houden is! Wil je graag weten wat gezond is en welk dieet goed vol te houden is, neem dan contact met ons op voor persoonlijk voedingsadvies.

Contact verzoek

Wil je graag meer informatie? Laat je e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.