Dikke enkels en voeten

Waarom heb ik dikke enkels of voeten?

De lymfewand is semipermeabel. Dit houdt in dat het vocht uit het lymfevat kan. Dit gebeurt om te voorkomen dat het lymfevat knapt omdat er teveel vocht is dat niet kan doorstromen door blokkades. Je herkent het aan een sok die lang in je been blijft staan, of als je op je huid drukt het putje in de huid blijft staan of dat je ringen niet van de vingers af krijgt. Men noemt dit oedeem.

Bij blokkades in het lymfestelsel kan het lichaam het vocht onvoldoende of niet snel genoeg afvoeren. Dit is vaak de oorzaak van dikke enkels, voeten, handen en (beginnende) spataderen. De lymfedrainage verbetert de vochtafvoer in je lichaam waardoor dikke enkels en voeten verleden tijd zijn.

Het verschil tussen handmatige drainage en de Lymphomed?

Lymfevaten kunnen handmatig gedraineerd worden door o.a. paramedici. Met de hand een lichaam draineren is een inspannende bezigheid. Nadelen van een handmatige drainage is dat men niet kan aangeven waar eventuele blokkades zitten in het lymfestelsel, noch dat men deze blokkades kan verwijderen. Men is dus bezig met het bestrijden van de symptomen omdat men de oorzaak niet kan aanpakken. Met de LymphoMed is dit wel mogelijk. Met dit speciaal ontwikkelde apparaat is het mogelijk om iemand “op te meten”. In de meeste gevallen kunnen we de lymfevaten weer helemaal open maken.

Wanneer mag je de behandeling van de Lymphomed niet ondergaan?

 • als je zwanger bent
 • als je een pacemaker hebt
 • als je een aandoening hebt waarbij het verstandig is eerst toestemming van je arts te vragen

Wat kan een lymfedrainage behandeling voor jou betekenen?

 • We meten je lymfestelsel om erachter te komen of er blokkades zijn
 • Tijdens de behandeling draineren we je lymfestelsel waardoor we blokkades opheffen
 • Dankzij de lymfedrainage zullen ophoping van vocht verdwijnen
 • Door de lymfedrainage worden de ophoping van afvalstoffen opgelost, waardoor klachten als migraine, vermoeidheid, pijn en stress verminderen
 • Zware benen en onrustige benen zullen verdwijnen dankzij lymfedrainage
 • Door het opheffen van blokkades zal afvallen weer makkelijker worden

Proefbehandeling

Tijdens de proefbehandeling leggen wij de werking van de Lympomed uit, meten wij of er blokkades in het lymfestelsel aanwezig zijn en ervaar je hoe een behandeling aanvoelt. Voor de behandeling vul je een anamnesefomulier in die wij samen met jou doornemen en leggen we je uit wat je moet weten over de mogelijkheden en wat een kuur voor je kan betekenen.

Hoe verloopt een kuur?

Besluit je een kuur (van 10 behandelingen) te nemen dan kom je 2-3 keer per week voor een behandeling van 45 minuten. Elke 5 behandelingen meten we jouw blokkades zodat we weten hoe deze ervoor staan. Als het gewenste resultaat bereikt is bouwen we af naar 1 keer per week, 1 keer per 2 weken, 1 keer per maand.

In sommige gevallen is onderhoud van het lymfesysteem nodig, gemiddeld 1 keer per maand. Ook als jouw lichaam zelf het bereikte resultaat niet in stand kan houden, zullen we bespreken wat je nodig hebt en kan dit in een abonnementsvorm verwerkt worden. We vertellen je hier graag meer over.

Tarieven lymfedrainage behandeling

 • Proefbehandeling: € 40,00
 • Losse behandeling: € 55,00
 • Kuur van 10 behandelingen: € 500,00 incl. btw (incl. 2 sportlessen warmtecabine)

Ja, ik wil een proefbehandeling lymfedrainage